Vaalit 2014

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan vaalit ovat taas ovella, ja Sitvas osallistuu vaaleihin 50 mahtavalla ehdokkaalla!

Mikä Sitvas?

Sitoutumaton vasemmisto eli Sitvas on Helsingin yliopiston piirissä toimiva vasemmistolainen, feministinen ja antirasistinen järjestö. Kamppailemme ekologisesti kestävän, sodasta ja armeijoista vapaan maailman sekä sosiaalisen yhdenvertaisuuden ja demokraattisen päätöksenteon puolesta niin paikallisella kuin globaalilla tasolla. Sitvas toimii yhteiskunnallisesti vaikuttavan ylioppilaskunnan, opiskelijoiden toimeentulon ja yhdenvertaisuuden sekä avoimen ja reilun päätöksenteon puolesta. HYY Yhtymässä toimimme ympäristöystävällisen ja sosiaalisesti kestävän liiketoiminnan edistämiseksi. Taistelemme paitsi paremman yliopiston, myös kaupungin puolesta.

Mikä edari?

Ylioppilaskunnan tärkein tehtävä on toimia opiskelijan edunvalvojana sekä olla aktiivinen yhteiskunnallinen vaikuttaja. Ylioppilaskunnan ylintä päätösvaltaa käyttää 60-jäseninen edustajisto, jonka pöydällä käy niin opiskelijoiden omistaman HYY Yhtymän liiketoimintaan, ylioppilaskunnan budjettiin sekä edunvalvontaan liittyviä asioita päätettävänä. Kyse on siis niinkin arkisista asioista kuin Unicafen ruokavalikoimasta, Kaivopihan vuokralaisista sekä siitä lobbaako HYY maksutonta koulutusta ja perustuloa vai ei. HYYtä todella kuunnellaan kaupungin tasolla ja puolueissa, joten vahvan vaikuttamisen paikkaa ei kannata jättää käyttämättä.

Miksi Sitvas?

Edustajistossa päätettävät asiat liittyvät kiinteästi yhteiskunnassa tapahtuviin muutoksiin. Edustajisto ei ole mikään poliittinen tyhjiötila tai pumpulilinna, johon kurjistamispolitiikan tai yhteiskunnallisten muutosvirtojen vaikutukset eivät kohdistuisi. Poliittisena toimijana ylioppilaskunta päättää asioista, joissa ideologian tunnustamisella tai tunnustamattomuudella on todella väliä. Valitse siis vaaleissa rohkeasti vasemmistolainen vaihtoehto joka toimii yhteiskunnallisesti aktiivisesti. Suhteellisen vaalitavan vuoksi ääni tutulle, vassarihenkiselle kaverille poliittisesti sitoutumattomassa ryhmässä voi todellisuudessa päätyä saman ryhmän oikeistolaisen tai poliittisen broilerin hyväksi. Valitsemalla Sitvasin tiedät mitä saat.

Tule mukaan!

Kiinnostaako kampanjoiminen, kirjoittaminen, taittaminen tai vaikkapa bileiden järkkääminen Sitvasin vaalitiimissä? Ota yhteyttä vaalipäällikkö Vihtori Suomiseen (vihtori.suominen@helsinki.fi tai 045 129 6781) niin pääset mukaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s