Mitä Sitvas on tehnyt edustajistossa?

Korostamme kaikessa toiminnassamme yhdenvertaisuuden-, ympäristön- sekä edunvalvonnan tärkeyttä ja pyrimme siihen, että ne huomioitaisiin kaikessa ylioppilaskunnan päätöksenteossa. Kuluneella edustajistokaudella Sitvasin edustajistotoiminnassa on korostunut esteettömyyden ja yhdenvertaisuuden ajaminen. Olemme pyrkineet siihen, että tulevaisuudessa ylioppilaskunta olisi mahdollisimman esteetön ja esteettömyyden edistämiseen oltaisiin myös valmiita panostamaan rahallisesti. Olemme myös olleet aktiivisesti tekemässä ylioppilaskunnan yhdenvertaisuussuunnitelmaa ja vääntäneet sen puolesta, jotta siitä sataisiin mahdollisimman kunnianhimoinen.

Edustajistossa käytetään ylioppilaskunnan ylintä päätösvaltaa, mutta monista asioista päätetään muissa elimissä, joihin valitaan jäseniä edustajiston voimasuhteiden mukaan. Näistä elimistä esimerkiksi talousjohtokunnassa olemme pyrkineet lisäämään yhdenvertaisuus- ja ympäristöasioiden huomioimisen painoarvoa järjestötukia jaettaessa. Olemme myös ajaneet mallia, jossa kaikkein varakkaimmille järjestöille ei jaettaisi niin paljon järjestötukia kuin nykyään, vaan tuettaisiin mieluummin niitä järjestöjä, joille ylioppilaskunnan avustukset ovat merkityksellisiä.

Tämän vuoden olemme olleet oppositiossa eikä meillä ole näin ollen ollut edustajaa ylioppilaskunnan hallituksessa. Olemme kuitenkin oppositiosta käsin pitäneet ääntä sosiaalipoliittisen vaikuttamisen tärkeydestä. Tällaisina koulutusleikkausten aikana HYYn roolin edunvalvojana tulisi korostua ja sen tulisi näkyä myös siinä mihin ylioppilaskunnan hallitus panostaa.

Ylioppilaskunnan edustajistossa Sitvas toimii yhteistyössä HYY:n Vihreiden kanssa, mutta omana edustajistoryhmänään.

Teksti: Lauri Linna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s