Vaalipäälliköiden tervehdys!

Suomen historian suurimmat koulutusleikkaukset. Lukukausimaksut EU/ETA-alueen ulkopuolisille. Jopa yleinen opiskeluvihamielisyys hallituspolitiikassa. Nyt, jos koskaan, on tärkeää vaikuttaa asioihin.

SitVas on edariryhmä, jolla ei ole puoluepoliittisia yhteyksiä ja joka ajaa vasemmistolaisia, ekologisia ja feministisiä arvoja HYYn edustajistossa.

Me haluamme juuri sinut mukaan tekemään ylioppilaskunnastamme parempaa paikkaa.

Vaaleissa tulee usein tunne, että omalla äänellä ei ole väliä – tai jopa ettei edes yksittäisellä ehdokkaalla ole suurta merkitystä, vaikka hän tulisikin valituksi. Edarivaaleissa tämä ei missään nimessä pidä paikkansa. Vaikka ylioppilaskunta on suuri, melkein jokainen saavutettu paikka on kirjaimellisesti yksittäisistä äänistä kiinni. Edustajiston toimintaan voi vaikuttaa merkittävästi jokainen sen jäsen, jos vain löytyy tahtoa vaikuttaa.

Moni pelkää ehdokkuutta, koska ei löydy poliittista kokemusta, tai koska ei koe tietävänsä riittävästi ylioppilaskunnasta ja sen toiminnasta. Jotkut taas ajattelevat olevansa akateemisesti liian nuoria. Sinun ei tarvitse olla ammattipoliitikko ollaksesi pätevä edaattori – itse asiassa ei meistä kukaan ole sitä (jos nyt Ozan Yanar jätetään pois laskuista). Olet jo valmiiksi YO-politiikan kokemusasiantuntija: tiedät täsmälleen parhaiten, miten ylioppilaskunta voisi paremmin palvella sinua opiskelijana, ja tiedät varmasti myös paljon siitä, mitä opiskelukaverisi ajattelevat asiasta. Vai oletko fuksi, ja ylioppilaskunta vaikuttaa tuntemattomalta ja pelottavalta möhkäleeltä? Älä huoli, sillä fuksina voit olla aivan erityisen arvokas ehdokkaana – sinun ei ole yhtään vaikeampi hakea tai tulla valituksi, ja myös akateemisten nuorempien näkökulmaa tarvitaan palavasti, jotta edustajisto heijastelisi aidosti kaikkien jäsentensä näkemyksiä.

Vaalit ja edaattoritoiminta on myös siltä kantilta hyvä valinta, että ne vaativat sinulta vain sen verran energiaa, kuin haluat ja pystyt antamaan. Pienelläkin panostuksella voit tehdä merkittävää työtä paremman ylioppilaskunnan eteen, ja varmasti opit myös itse edaattorina yhtä sun toista hyödyllistä.

Keitä me sitten olemme? Me olemme Julius & Joel, yhden kauden edustajistossa pönöttänyt kaksikko sekä näiden vaalien “vaalipäälliköstö” Sitvasissa. Me kummatkin lähdimme heti fuksina ehdolle, emmekä hommaan lähtiessämme tienneet juuri mistään mitään. Tämä ei kuitenkaan ole ollut este, eikä oikeastaan edes hidaste: jo vaalien aikana oppi valtavasti ylioppilaskunnan kiemuroista, ja edaattoritoiminnassa tämä tietämys on syventynyt jatkuvasti.

Joel, nyt kolmatta vuottaan aloitteleva valtsikalainen on ollut koko edarikauden ajan Sitvasin ryhmän vara- tai varavarajäsen, ja silti ollut yksi ryhmänsä aktiivisimmista edaattoreista: hän on edustanut Sitvasia kaksi vuotta valmisteluvaliokunnassa, ja toimii tänä vuonna kyseisen puljun varapuheenjohtajana. Tästä vaaliosiosta voit lukea lisää Joelin mietteitä edaattorin elosta.

Julius puolestaan oli viime vaalien aikaan matemaatikkofuksi. Hän teetti itselleen laadukkaita flyereitä, jakoi niitä aktiivisesti Kumpulan kampuksella (keskustakampuksesta poiketen kaikilla muilla kampuksilla on huomattavasti vähemmän kampanjointia ja siten parempi mahdollisuus saada ääniä!), ja oli lopulta koko Sitvasin listan suurin ääniharava. Siinäpä vasta suoritus!

Joten. Olitpa fuksi tai n:nen vuoden opiskelija, keskustakampukselta tai Meilahdesta, valtsikalainen tai tietojenkäsittelytieteilijä, on sinulla aivan yhtä hyvät mahdollisuudet pärjätä vaaleissa ja antaa tärkeä panoksesi vasemmistolaiselle edaritoiminnalle. Joten, mitäpä enää odotat? Nähdään siis vaalien pyörteissä!

Innokkain terveisin,

Joel & Julius

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s