Sitoutumaton vasemmisto: ”Kapitalismiin nojaava patriarkaatti on murskattava!”

Toisin kuin istuva hallitus väittää, on selvää, että tasa-arvo ei ole vielä valmis. Elämme yhteiskunnassa, jossa valkoisuus, heterous, cis-mieheys, vammattomuus ja jaksaminen ovat normeja. Kaikki, jotka eivät sujahda ketterästi lokeroihin, kohtaavat päivittäin syrjintää sen monissa eri muodoissa, eikä kaikilla kansalaisilla näin ollen ole yhdenvertaisia mahdollisuuksia hyvään elämään.  

“Kuten vasemmistolainen politiikka, myös feminismi, pyrkii purkamaan vallitsevia, eriarvoistavia valtarakenteita. Molemmat tavoittelevat yhteiskuntaa, jossa ketään ei sorreta. Tämä vaatii puuttumista seksismiin, kahden sukupuolen järjestelmään, rasismiin, tuloeroihin sekä seksuaalisuuteen perustuvaan syrjintään”, lataa Sitoutumattoman vasemmiston hallituksen jäsen Laura Kolehmainen.

Tämän päivän vasemmistolaisuus on väistämättä myös feminististä, ja feministinen ajattelun logiikka johtaa vasemmistolaisiin johtopäätöksiin myös koko yhteiskunnan kontekstissa.

Nykyisen hallituksen all male panel on päättänyt valtavirtaistaa oikeistolaisen talouspolitiikan ja tehnyt selkeitä arvovalintoja mm. leikkaamalla subjektiivista päivähoito-oikeutta ja tulee mitä todennäköisimmin lisäämään opintotuen lainapainotteisuutta sen “uudistamisen” – siis heikentämisen – yhteydessä. Hallitus on myös ollut kykenemätön puuttumaan rasismiin ja tämän myötä avoin maahamuuttovihamielisyys on salonkikelpoistunut aina eduskuntaan asti. Jokainen näistä toimista johtaa käytännössä eriarvoistumisen lisääntymiseen. Tätä ei feministisen logiikan ytimen ymmärtänyt voi hyväksyä.

Nyt, jos koskaan, tarvitsemme vasemmistolaista ja feminististä politiikkaa, jotka yhdessä murskaavat kapitalismiin nojaavan patriarkaatin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s