Suomi on rasismikriisissä

Suomi on keskellä vakavaa demokratiaa uhkaavaa kriisiä. Kriisiä eivät aiheuta henkensä edestä turvaa hakevat ihmiset. Pakolaiskriisin sijasta Suomi on rasismikriisissä. Polttopulloja ja väkivallantekoja eivät tee turvapaikanhakijat tai heitä jaksamisensa rajoilla auttavat vapaaehtoiset. Kriisin ja väkivallan aiheuttavat rasistit.

Suomeen on tullut syyskuun loppuun mennessä maahanmuuttoviraston mukaan 17 851 turvapaikanhakijaa. Arvio vuoden kokonaishakijamäärästä vaihtelee 30 000-50 000 välillä. Nämä määrät eivät aiheuta merkittäviä ongelmia edes valtiontaloudelle: puhutaan promilleista valtion kokonaisvuosibudjetissa.

Rasismikriisi näkyy väkivallantekojen lisäksi aiheesta käytävässä keskustelussa. Siinä tasavertaisina toimijoina pidetään väkivaltaa harjoittavia rasisteja ja toisaalta lakiin ja ihmisoikeuksiin toimintansa sekä arvonsa perustavia tavallisia ihmisiä.

“Suomi on rasismikriisissä, ei pakolaiskriisissä. Yhteiskunnassamme on yhä hyväksyttävämpää olla vähän rasisti ja vähän muukalaisvastainen, kunhan ei heittele polttopulloja ja ammu raketteja ihmisten päälle”, painottaa Sitoutumattoman vasemmiston taloudenhoitaja Laura Kolehmainen, joka on mukana Refugees Welcome Finland -verkostossa.

“Kuinka monta askelta kohti rotuvihaa on sallittua ottaa? Ei yhtään. Rasismista ja sen seurauksista on puhuttava oikeilla nimillä. Rasismi ei ole salonkikelpoinen näkemys muiden joukossa”, Kolehmainen toteaa.

Rasistiset rikokset on tutkittavana sinä mitä ne ovat eli viharikoksina.

Lisätietoja:

Sitoutumaton Vasemmisto ry
Puheenjohtaja Lauri Linna, puh. 0400 403 506

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s