Leikkausten edessä ei saa lamaantua

Kannanotto

Vapaa julkaistavaksi heti

Leikkausten edessä ei saa lamaantua

Suomen vastavalittu perusporvari-hallitus on lyönyt pöytään hallitusohjelman, jossa kaavaillaan lamaannuttavan suuria leikkauksia. Oikeistolaisen talouspolitiikan maksajiksi on laitettu yhteiskunnassa jo muutenkin heikoilla olevat. Lisäksi hallituksen edustajien vaalien alla tekemät “koulutuslupaukset” olivat silkkaa sumutusta, sillä tuoreen hallitusohjelman mukaan koulutuksesta ollaan leikkaamassa järkyttävät 681 miljoonaa euroa.

“Miljardien sopeutukset ja kyseenalaiset ministerivalinnat voivat tuntua lamaannuttavilta. Vastustettavaa on niin paljon, että on vaikea keksiä mihin tarttua ensiksi. Hallitusohjelman kirjauksista aivan liian moni vaatii välitöntä toimintaa”, Sitoutumattoman vasemmiston puheenjohtaja Lauri Linna päivittelee.

“Pää on kuitenkin pidettävä kylmänä. On punnittava sitä, mihin omat tai oman taustayhteisön voimat olisi tehokkainta kohdistaa ja toimia tämän mukaan. Hallitusohjelman uudelleenneuvottelu kokonaisuudessaan voi olla vaikeaa, mutta sen yksittäiset kohdat ovat estettävissä. On vain valittava kaadettava kohta, estettävä se ja siirryttävä seuraavaan.”

Sitoutumaton vasemmisto lupaa tehdä parhaansa, jottei hyvinvointivaltiota, koulutusta tai opiskelijoiden toimeentuloa romutettaisi. “Mutta nyt tarvitaan meitä kaikkia. Jos hallitusohjelma ei miellytä, ei auta jäädä surkuttelemaan, vaan tarttua tuumasta toimeen. Sitoutumaton vasemmisto toivottaa jokaisen lämpimästi tervetulleeksi mukaan vasemmistolaiseen opiskelijaliikeeseen oikeudenmukaisemman Suomen ja maailman puolesta”, järjestön varapuheenjohtaja Joel Lindqvist kehottaa. “Jos ei tiedä mistä aloittaa, voi suunnata koulutusleikkausten vastaiseen mielenosoitukseen 15.6.”

Lisätietoja:

Sitoutumaton Vasemmisto ry
Puheenjohtaja Lauri Linna, puh. 0400 403 506

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s