Sitoutumaton vasemmisto tuomitsee vappumarssin hajoittamisen

Tiedote
1.5.
Vapaa julkaistavaksi

Sitoutumaton vasemmisto tuomitsee vappumarssin hajoittamisen

Poliisi on tänään hajoittanut väkivaltaisesti työväenliikkeen perinteisen vappumarssin. Anarkistien musta blokki saarrettiin jo ennen kuin kulkue pääsi liikkeelle Rautatientorilta. Poliisi alkoi ilman provosointia hyökkäillä blokkiin ja tehdä mielivaltaisia kiinniottoja. Viime itsenäisyyspäivänä kiakkovierasjuhlijoiden nöyryyttämä poliisijohto sai viimein revanssinsa. On irvokasta, että samaan aikaan kun vappumarssi hajoitetaan poliisin toimesta, pääsevät Porissa uusnatsit vapaasti häiriköimään vasemmiston tilaisuuksia.

Solidaarisuudesta mustaa blokkia kohtaan Rautatientorille jäivät Sitoutumattoman vasemmiston blokki, feministiblokki ja iso joukko muita tovereita. Puoluevasemmisto marginaalikommunisteja myöten lähti tyytyväisenä marssimaan kohti Hakaniemen toria jättäen osan vappumarssista seisomaan mellakkapoliisin ympäröimänä. Hakaniementorin puheissa ei paljoa kiipeliin jääneitä tovereita tuettu. SDP, Vasemmistoliitto ja SAK ovat näin hiljaisuudellaan siunanneet poliisin mielivaltaiset voimatoimet. Tukevatko ne ennemmin poliisia kuin työväenliikettä?

Työväen vappua on alettu viettää Haymarketin verilöylystä 1886 kuolemaantuomittujen anarkistien muistoksi yli ideologiarajojen. Tämä tulisi myös puoluevasemmiston muistaa.

Vaadimme puoluevasemmistoa ottamaan vastuuta vappumarssin hajoittamisesta ja tuomitsemaan poliisin toiminnan. Solidaarisuutta anarkistiselle mustalle blokille, feministiblokille ja kaikille Rautatientorille jääneille tovereille.

Lisätietoja: 040 5141551, 0400 767379

One response to “Sitoutumaton vasemmisto tuomitsee vappumarssin hajoittamisen

  1. Kiitos solidaarisuudesta paikalle jääneille tovereille. Kyllä sieltä puoluevasemmistonkin puolelta aletaan varmaan piakkoin heräillä yhteisrintamaan myös kaduilla, eikä vain juhlapuheissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s