Kupolin herkku: Mistä TTIP-sopimuksessa on kyse?

Luennon powerpointit löytyvät täältä: https://sitvasfi.wordpress.com/?attachment_id=1447

Ruokaa tarjolla klo 16:00, luennon alku klo 16:30.

Paikka: Uuden ylioppilastalon Kupoli (Mannerheimintie 5 B 7. krs).

EU ja Yhdysvallat ovat neuvotelleet heinäkuusta 2013 lähtien sopimusta Transatlanttisesta kauppa- ja investointikumppanuudesta. Tarkoituksena on luoda alueiden välille yhtenäinen vapaakauppalainsäädäntö, joka kriitikoiden mukaan palvelisi suurten monikansallisten korporaatioiden etuja. TTIP:tä on verrattu 15 vuoden takaiseen, kansalaisten vastustukseen kaatuneeseen MAI-sopimukseen – kuitenkin sillä erolla, että TTIP:n on nähty olevan vaikutuksiltaan jopa edeltäjäänsä pahempi.

TTIP-neuvottelukierrokset pyritään saamaan päätökseen vuoteen 2015 mennessä. Kuten MAI-sopimusta, myös TTIP:tä valmistellaan suljettujen ovien takana, joten sen sisällöstä on tihkunut hyvin vähän tietoa julkiseen keskusteluun. Neuvottelut ovat kuitenkin herättäneet jo paljon kritiikkiä tutkijoiden, toimittajien ja kansalaisaktivistien taholta. Prosessin epädemokraattisuuden ohella kriitikot ovat nostaneet esille muun muassa ongelmia, jotka liittyvät sopimukseen kaavailtuun sijoittajansuojaan.

Sitoutumaton vasemmisto (Sitvas) ja Helsingin yliopiston Attac järjestävät sunnuntaina 26.1.2014 Kupolin Herkku -kansankeittiön ja sen yhteydessä TTIP-aiheisen luennon. Tule paikalle kuulemaan, mistä kaikesta TTIP-sopimuksessa on kyse. Millaisia vaikutuksia sillä toteutuessaan voisi olla muun muassa demokratian, ympäristön, elintarviketurvallisuuden tai työntekijöiden oikeuksien kannalta? Kuka siitä hyötyisi? Ja avaisiko se sijoittajille mahdollisuuden kävellä paikallisen lainsäädännön yli?

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/1399108117007501/

Lisätietoja Kupolin Herkku -kansankeittiöstä Kupolin blogista: http://kupoli.wordpress.com/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s