Opiskelijaradikalismin lähihistoria -keskustelutilaisuus

Sitoutumattoman vasemmiston Punainen kookos -keskustelutilaisuudet jatkuvat aiheella opiskelijaradikalismin lähihistoria. Tilaisuudessa puhuvat eri toimijasukupolvien opiskelijaradikaalit Bjarne Nitovuori, Panu Raatikainen ja Solja Kovero.

Bjarne Nitovuori on tänä vuonna julkaistun ”Barrikadimaisteri – Pentti Järvinen ja 1960-luvun marssijat” -kirjan kirjoittaja. Kirjassaan Nitovuori käy läpi 60-luvun opiskelijaliikehdintää Suomessa:

”Poliisi esti läpimurtoyritykset, ja puolentoista tunnin piirityksen jälkeen innokkaimmat mielenosoittajat jatkoivat liikehdintää tavalla, jota lähinnä voisi luonnehtia anarkistiseksi. Tullipaviljonki miehitettiin hetkeksi, matkan varrella anastettu Esson lippu poltettiin, ja Helsingin Sanomien ja Uuden Suomen kirjapainot miehitettiin. Uuden Suomen lipputankoon Mannerheimintielle Huotari nosti punaisen lipun, jonka jälkeen laulettiin ’Kansainvälinen’ ja huudettiin ’Eläköön sosialistinen Suomi!'”

Panu Raatikainen on teoreettisen filosofian dosentti, joka toimi aktiivisesti punavihreässä opiskelijaliikkeessä sen alkuaikoina 80- ja 90-luvuilla.

Solja Kovero on opiskelija, joka toimi Opiskelijatoiminta-verkoston aktiivina uuden yliopistolain vastaisessa liikehdinnässä vuonna 2009.

Tilaisuudessa on myös vapaata keskustelua opiskelijaradikalismin tulevaisuudesta ja siitä, millaisia työkaluja menneiden opiskelijaliikkeiden toiminnasta voitaisiin hyödyntää ajankohtaisissa kamppailuissa.

Tervetuloa!

Tapahtuman facebook-event osoitteessa: https://www.facebook.com/events/597942486900564/

Kupoli sijaitsee Uudella ylioppilastalolla osoitteessa Mannerheimintie 5 B. Tila on rakennuksen seitsemännessä kerroksessa: sisäänkäynti Pentikin ja Plantaran välistä, rappusilla tai hissillä kuudenteen kerrokseen asti. Tila ei valitettavasti ole esteetön.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s